Damián Ruiz - Barcelona (España) - info@ipitia.com - www.comprendernos.com

L’alliberament pel plor

En llegir diferents llibres sobre la medicina ajurvèdica, la medicina tradicional de l’Índia, vaig aprendre molt sobre les constitucions físiques i energètiques de les persones però també alguna cosa tan bàsica, i important, com per exemple que segons aquesta medicina el plor és una funció fisiològica més, com ho podria ser orinar o suar, per tant retenir-lo seria tan negatiu pel cos i la ment com retenir la orina.

Moltes persones viuen angoixades, amb ansietat o amb insomni perquè no ploren mai o quasi mai, o perquè no van fer el dol, plorant, per alguna pèrdua fos del tipus que fos.

Recordo encara un antic company de feina que no dormia per les nits més de tres hores, màxim quatre, i això des de feia molts anys. En preguntar-li, jo era, llavors, estudiant de psicologia, per algun aspecte de la seva vida que no hagués paït no en recordava cap. Fins que se li va ocórrer pensar que la seva mare va morir quan ell era molt jove i no l’havia plorada mai. Vet aquí el perquè de l’insomni.

Per tant i per ser breu, és molt important que tots podem plorar tant com sigui necessari. A mi que no em costa fer-ho, i que tampoc m’importa gaire que em vegin, sóc bastant emotiu, encara que no tou, no em confoneu, quan sento que tinc una certa dificultat utilitzo la música, aquelles cançons o peces que produeixen en mi una gran apertura emocional, i si és necessari em fustigo durant mitja hora amb peces tan dramàtiques com pugui i després em quedo molt però que molt tranquil.

És bàsic això que he escrit, sí, però funciona.

Us deixo un dels meus temes preferits, el “Claire de lune” de Debussy, per anar agafant aire:

http://www.youtube.com/watch?v=-gLwf6fCTUs

Damián Ruiz

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


cuatro + uno =

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>