Damián Ruiz - Barcelona (España) - info@ipitia.com - www.comprendernos.com

Superar la inseguretat i la por a les relacions socials

Hi ha persones que fracassen en els seus processos vitals per manca de seguretat personal i
per la por que això suposa de cara a relacionar-se amb la gent.

Moltes estratègies terapèutiques fan incís en el fet d’aprendre pautes de comportament que, a base d’entrenament, van generant autoestima i determinació. Aquesta part és important però ho és més encara el fet d’ajudar la persona a desbloquejar la seva inhibició mitjançant exercicis destinats a connectar amb les seves pulsions primàries. És a dir, darrera de tota persona, hi ha un “primat”, civilitzat sí, però en el fons un primat, i si aquest aspecte està massa cohibit, les pautes d’aprenentatge poden semblar-li murs inabastables. Si no es desperta “l’instint” anul·lat o adormit per determinades condicions ambientals i/o educatives, els processos d’adaptació al medi poden ser molt lents.

Per tant, l’apertura dels esquemes mentals (fent incís en la independència de camp, és a dir en l’amplificació dels paràmetres de pensament) i la reconnexió biològica amb un mateix seran passos previs abans de la experiència vital que suposa guanyar seguretat i perdre la por en la relació amb els altres.

Damián Ruiz

Esta entrada fue publicada en Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *


+ cuatro = nueve

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>